Jari-Matti Latvala Foto: Bildbyrån

Latvala vill vända säsongen på hemmaplan

Uppdaterad
Publicerad

Säsongen har inte börjat som Jari-Matti Latvala skulle önskat. Efter ett välbehövligt uppehåll siktar han på att vända säsongen på hemmaplan i Finland när WRC är tillbaka.

Jari-Matti Latvala har inte haft en lysande första halva på säsongen, men efter sommaruppehållet hoppas Finländaren kunna vända trenden och slå till direkt på hemmaplan.

”Sommaruppehållet är bra. Okej, vi hade några tester i Tyskland i början på månaden och ett till inför Finland, men mellan dem har jag tid att slappna av och tänka på annat som att jobba med bastun i sommarstugan” säger han till WRC.com.

Fjolårssäsongen startade också tungt Latvala, men efter uppehållet var det en annan historia. Latvala radade upp fem pallplatser varav en vinst i Österrike. Och om man ska tro 34-åringen själv finns det goda chanser för fina placeringar även i år.

”Hastigheten är där. Hastigheten är inget problem, men det är de andra sakerna, att få till dem. Ok, det har varit lite otur och lite har varit mitt fel. Det har varit en kombination av saker” säger han om sin säsongsinledning.

I den sista VM-deltävlingen på Sardinien, rullade Latvalas bil när han låg i ledning.

”Sist i Sardinien, när jag ledde, kunde jag inte förstå vad som hände med rullningen. När den började luta sa jag: ”Nej, nej den kan inte gå åt det hållet.”

Men den fadäsen är nu bortglömd och Latvala siktar på att bygga ut sitt fantastiska facit från Jyväskylä där han på tio försök klivit upp på pallen åtta gånger, tre av dem som vinnare.

Se sammandraget från tävlingarna på söndag klockan 17.00 i SVT1.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.