Mattias Ekström gör comeback i rallycross-VM. Foto: TT

Mattias Ekström kör Dakarrallyt i januari

Uppdaterad
Publicerad

Mattias Ekström, tidigare bland annat världsmästare i rallycross, kommer tillsammans med kartläsare Emil Bergkvist, köra Dakarrallyt i Saudiarabien i januari. Det är första gången duon deltar i den klassiska tävlingen.

”Vem har inte drömt om att köra Dakarrallyt?”, säger Mattias Ekström i ett pressmeddelande.

Den forne världsmästaren i rallycross, Mattias Ekström, är en riktig tusenkonstnär när det kommer till att köra bil fort.

Förutom rallycrossen har han två DTM-titlar och tre vinster i Race of Champions.

Tidigare kom nyheten att han dessutom hoppar på den nya off-roadserien Extreme E.

Tränar på sand

Det är inte nog med det. I januari ska han och kartläsaren Emil Bergkvist delta i den utmanande klassikern Dakarrallyt som körs i Saudiarbien 3-15 januari.

Det känns jättekul. Jag har sett det på TV som alla andra, och vem har inte drömt om att köra Dakarrallyt? Jag kan erkänna att det pirrar lite i magen när jag tänker på det. 2021 är det Extreme E och Cupra som gäller för mig. Den första deltävlingen körs i Saudiarabien, så för att jag ska kunna lära mig hantera sanddyner måste jag träna, träna, träna.”, säger han.

Baja-Hail

Redan i mitten av december deltar paret i Baja-Hail i Saudiarabrien. Även det är ett tufft terrängrally. Bägge tävlingarna är en uppladdning för Extreme E som startar i mars.

KLIPP: Ekström vann VM-tävling i Höljes (23 augusti 2020)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.