Ogier tog hem segern efter Mikkelsen-miss

Uppdaterad
Publicerad

En supersträcka av Sebastien Ogier och en avkörning av Andreas Mikkelsen avgjorde Svenska Rallyt där Ogier blev segrare. – Vi är besvikna, säger Mikkelsen till SVT Sport.

Norrmannen körde för fort i en kurva och tappade greppet på banan och samtidigt om segern som kunde blivit hans första WRC-vinst.

Ogier tackade och tog emot och slutade etta.

Rally-VM

Mikkelsen blev trea, totalt 39.8 sekunder efter segraren.

”Kommer tillbaka starkare”

– Vi hade inget att förlora och gav allt för att vinna men det betalade sig inte. Vi kom för snabbt in i en vänsterkruva och fastnade i snön. Det är väldigt synd. Ett mistag kostade segern. Vi är väldigt besvikna men det här är rally och jag kommer tillbaka starkare, säger Mikkelsen till SVT Sport och visar tacksamhet mot delar av åskådarna.

– Ett stort tack till alla som hjälpte oss upp på vägen. Hade det inte varit för dom hade vi inte tagit tredjeplatsen, säger han.     

Det här var andra raka WRC-segern för fransmannen.

Thierry Neuville kom tvåa och tog sin första pallplats för säsongen.

I WRC2-klassen blev Pontus Tidemand bäste svensk och slutade som femma.

Fredrik Åhlin tappade sin tredjeplacering och blev sexa.

Slutställning och sträcktider (externa länkar):

Klicka här för att se ställningen i WRC

Klicka här för att se ställningen i WRC2

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally-VM

Mer i ämnet