Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hör Ogiers intryck av sträckorna inför Svenska Rallyt

Ogier: ” Vi vet inte riktigt vad vi kan förvänta oss”

Uppdaterad
Publicerad
Under onsdagen körde alla VM-förarna sin rekognosering, recce, av sträckorna under Svenska rallyt. En oerhört viktig besiktning för arbetet att skriva noter.
– Vi vet inte riktigt vad vi kan förvänta oss för vi har aldrig kört de här däcken i förhållanden som det här, säger Sebastién Ogier, sexfaldig världsmästare till SVT Sport.

Sébastien Ogier har vunnit i Sverige tre gånger och kommer till Sverige som tvåa i VM-totalen efter en andraplats i Monte Carlo. Han hoppas vädret fortsätter bjuda på minusgrader.

– Förhoppningsvis är det kallt framöver och med lite vattning kan det nog vara körbart, hoppas jag. Sträcka två var rätt okej, just nu är sträcka tre den svåraste med massa grus, säger Ogier efter att ha kört igenom tre sträckor.

Kristofferson siktar på pallen

Tidigare rallycrossvärldsmästaren Johan Kristoffersson kommer till start i Rally Sweden i WRC3-klassen. I fjol var 31-åringen från Arvika trea i WRC2-klassen och det här är hans fjärde start i Svenska rallyt.
Det har pratats mycket om det milda vädret men Kristoffersson ser fram emot utmaningen.

– Jag tycker det känns bra det är bitvis väldigt fina förhållanden sen är det på sina ställen lite grus som kommer fram. Så det kommer att bli en utmaning att hålla däcken på rätt ställe och att använda däcken på rätt ställe framför allt. Det kommer bli ett spännande och ”nytt” rally tror jag, säger Johan Kristoffersson till SVT Sport.

”En svår utmaning”

Rallyt inleds med en superspeicial på Färjestadstravet i morgon innan första etappen på fredag med fyra sträckor. Kristoffersson har planen klar.

– Det gäller att vara på tårna direkt från start men samtidigt inte stressa däcken för snabbt och bli av med alla dubb. Så det kommer bli en svår utmaning men förhoppningen är att vara så långt upp och kriga som vi kan och en pallplats är ju alltid trevligt, så vi får göra vårt bästa.

I morgon bitti körs shakedown, sista fullfartstestet inför starten. Svenska Rallyt inleds sedan på Färjstestadstravet i Karlstad i morgon kväll sträckan direktsänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer