Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Svenske Oliver Solberg om beskedet att han tvingas lämna Hyundai Foto: TT

Oliver Solberg tvingas lämna Hyundai

Uppdaterad
Publicerad

Kontraktet går ut efter säsongen.

Och VM-rallyföraren Oliver Solberg erbjuds inget nytt.

– Jag är så klart besviken, säger svensken.

21-årige Oliver Solberg tvingas leta efter ett nytt stall i rally-VM. För Hyundai väljer nu att inte förlänga kontraktet med svensken.

– Jag är så klart besviken över situationen, men jag måste respektera teamets beslut och deras nya plan att gå vidare med tre bilar och bara rutinerade förare, säger Oliver Solberg i ett pressmeddelande.

2020 skrev Solberg på ett tvåårskontrakt, och till den här säsongen blev han uppflyttad till att köra Hyundais tredjebil i huvudklassen WRC i rally-VM. I årets elva VM-deltävlingar som har körts, så har Solberg tvingats bryta sex av dem. Hans bästa resultat kom i Belgien, där han slutade fyra.

13:e plats totalt

– Jag vet att det inte var ett lätt beslut för dem att ta eftersom ursprungsplanen har ändrats. Oavsett är jag otroligt tacksam för möjligheten jag fick av Hyundai Motorsport att få delta i rally-VM tillsammans med dem. Vi visste att den här säsongen skulle bli en lärorik period, och den har utan tvekan gett massa erfarenhet inför nästa fas i min karriär, säger Solberg.

Svensken kommer inte att köra någon av de två kvarstående deltävlingarna, men tillhör fabriksteamet året ut.

I totala VM-ställningen ligger Solberg på en trettondeplats, 22-årige finländaren Kalle Rovanperä säkrade guldet förra helgen och blev yngste rally-världsmästaren hittills.

Hör Solbergs chock efter jättehoppet: ”F*cking hell”

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Privat

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.