Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT/Bildbyrån

Pontus Tidemand efter SM-guldet: ”Gick in lite i väggen”

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand är åter svensk mästare i rally.

Han vann sprinten på SM-veckan – och börjar få tillbaka suget för sporten.

– Jag gick in lite i väggen, säger 31-åringen.

Den VM-meriterade föraren har inte tävlat så mycket på senare tid och efter att ha tagit hem rallysprinten i 4WD-klassen på onsdagen berättade han om tiden som varit.

– Jag är helt ärlig, jag gick lite i väggen på det här. Det var mycket ett tag och hårt. Som alla vet, det är en fruktansvärt dyr sport med hårt slit, alltid, säger Tidemand.

Tillsammans med kartläsaren Morten Erik Abrahamsen visade han klass i Linköping och vann före Jonas Åkesson och Mattias Adielsson.

”Börjar komma tillbaka”

Instagram efter tävlingarna skriver Tidemand:

”Vi hade riktigt kul i dag och den här segern smakar riktigt bra efter en tuff tid”.

I SVT utvecklar han:

– Jag känner att suget börjar komma tillbaka. Jag hoppas att vi kan vara med och utmana om segrar i riktiga SM-tävlingar och inte bara på sprint, säger Tidemand, som fick kämpa för segern.

Ner till tvåan Jonas Åkesson skiljde det 0,8 sekunder.

– Jag är imponerad av Åkesson. Jag fick ta i. Förbaskat kul, det är så kul att åka biltävling, det skulle man vilja göra oftare nu, säger Tidemand, som i samma Instagram-inlägg skriver att han längtar efter en ordentlig rallycomeback och att det är målet den närmaste framtiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.