Tidemand laddar om efter två punkteringar i dag. Foto: TT.

Punkteringar kostsamma för Tidemand

Uppdaterad
Publicerad

Två punkteringar under dagen förstörde för Pontus Tidemand som på grund av det tappade närmare tre minuter. I övrigt var Tidemand nöjd med känslan i bilen och jagar för att avancera i resultatlistan.

– Inte ens hälften av tävlingen är körd så vi laddar om, säger Tidemand.

Tidemand ligger på en femteplats i WRC2-klassen inför lördagens sex sträckor. Britten Gus Greensmith leder – 1.44 före Tidemand.

– Vad kan jag säga annat än att det här är rally, det är samma svåra förhållanden för alla och det är en del av sporten. Vi är långt ifrån de enda som haft trubbel idag, det har varit riktigt tufft för många så ur det perspektivet ska vi kanske vara glada att vi ”bara” har haft punkteringar och faktiskt kunnat fortsätta även om vi har tappat tid. Inte ens hälften av tävlingen är körd så vi laddar om och ger allt och lite till imorgon, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Chans till poäng

– Det är egentligen rätt tävling om han ska ha dessa problem. Han har fortfarande chansen att ta med bra poäng och mycket kan fortfarande hända hans konkurrenter, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

Dubbelt svenskt i JWRC

Dennis Rådström leder Junior VM klassen och ligger fem sekunder före Emil Bergkvist.

– Det är många som brutit och det är så klart alltid skönt att lägga sig i en ledning. Den här gången så betyder det inte så jättemycket egentligen för jag vet att det är otroligt tuffa sträckor kvar, säger Dennis Rådström till SVT Sport.

Den svenska duon har haft en hård jämn kamp under hela dagen. Bergkvist inledde med att rada upp sträcksegrar och hade länge ledningen med drygt fyra sekunder men under eftermiddagen övertog Rådström topplaceringen.

– Vi lär vara jättenöjda med dagen, vi har ändå tagit fem sträcksegrar och det är jätteroligt när det är en sådan här fajt. Dennis åker bra och estländare (Torn) åker också riktigt fort. Vi hade lite problem på sista sträckorna men det är en lång tävling kvar, säger Emil Bergkvist till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.