Seel kan bli historisk. Foto: TT Nyhetsbyrån

Seel kan bli historisk i Dakar

Uppdaterad
Publicerad

20 timmar om dagen i bil. Solen hettar och sanden dammar. Hon har tagit sig igenom Dakarrallyt fem gånger på motorcykel. Nu vill Annie Seel göra det med bil, något som skulle innebära att hon blir historisk, förste svensk att köra rallyt med både bil och motorcykel.

– Det är klart att det skulle vara lite kul att, som kvinna, bli historisk inom motorsporten, säger Annie Seel till SVT Sport.

I helgen ska hon provköra med team Rally Raid UK i England. Går allt som det ska kan drömmen bli verklighet.

– Om allt går bra och det funkar med teamet och ekonomiskt så kan det funka.

Men det finns fortfarande moment som kan sätta käppar i hjulet för Seel.

– För tre år sedan provkörde jag med ett team och skulle också få köra Dakarrallyt, men jag blev snuvad på platsen precis innan av en förare som hade mer pengar, säger hon.

”Kan undra om det är något fel på mig”

Hon har alltså kört rallyt förr, men på motorcykel, och förra gången som kartläsare. Det är påfrestande för både psyke och kroppen.

– Det är det jobbigaste som finns. På motorcykeln kör man runt 80-90 mil om dagen och det är lätt att ramla och slå sig, det har jag gjort varje gång, säger hon och fortsätter:

– I en bil blir det mer att det hoppar och far...dessutom dammar det. Men jag hoppas på att jag inte kraschar i alla fall. Det blir typ 20 timmar om dagen i bilen, det är väldigt jobbigt.

Efter att ha pratat om hur jobbigt och påfrestande Dakarrallyt är säger hon avslutningsvis:

– Och det här drömmer man om...man kan undra om det är något fel på mig, säger hon och skrattar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.