Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Statsminister Ulf Kristersson fick agera kartläsare åt Jari-Matti Latvala på fredagskvällen. Foto: SVT

Statsminister Ulf Kristersson fick sitt livs åktur: ”Magisk upplevelse”

Uppdaterad
Publicerad

Statsminister Ulf Kristersson (M) fick sig sitt livs åktur under fredagskvällen. Detta när han tog han plats som kartläsare hos tidigare storstjärnan Jari-Matti Latvala och finländarens historiska Toyota Celica.

Statsministern var ett enda stort leende när han klev ur bilen på podiet vid Red barn arena i Umeå efter att ha åkt med i Latvalas klassiker.

Kristersson agerade kartläsare i ett föråk inför den riktiga tävlingen i Svenska rallyt.

Svenska rallyt

– Det var en magisk upplevelse. Det gick fort och var otroligt spännande. Man såg ganska dåligt, men jag kände mig i väldigt trygga händer, säger Kristersson till SVT Sport.

Latvala om statsministerns insats

Jari-Matti Latvala tyckte att den svenska statsministern skötte sig bra.

– Han var väldigt lugn, säger Latvala som numera är stallchef i Toyotas VM-stall med som förare vann Svenska rallyt fyra gånger då det kördes i Värmland.

I videon berättar Ulf Kristersson om upplevelsen som kartläsare och betydelsen av Svenska rallyt för Sverige och Västerbotten.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet