Neuville bäst på första sträckan av Svenska rallyt

Publicerad

Svenska Rallyt inleddes ikväll med en superspecialsträcka på Färjestads travbana i Karlstad. Bäst var fjolårsvinnaren från Belgien, Thierry Neuville.

Man vinner inte rallyt i Karlstad men man kan ställa till det för sig på den 1,9 km långa banan där bilarna kör två och två mot varandra. Bästa tid på den inledande superspecialsträckan hade fransmannen Thierry Neuville.

– Det kommer bli ett lurigt rally men det känns bra i bilen och jag ser framemot fortsättningen, säger belgaren Thierry Neuville.

Svenskhoppet i WRC-klassen Pontus Tidemand behöver ett bra resultat eftersom han inte har fri körning i VM-serien. Tidemands tid på travbanan var 4,8 sekunder långsammare än Neuvilles. Tidemand ligger på en delad 12:e plats.

Tvåfaldiga världsmästaren i Rallycross Johan Kristoffersson som kör i WRC 2 klassen gjorde en bra specialsträcka, näst bäst tid, något som han tyckte att han borde göra eftersom banan påminner en del om rallycross.

– Jag borde vara snabbast här, trickigt här inne men jag fick till det rätt så bra, nu ser jag framemot morgondagens sträcka, säger Johan Kristoffersson.

Avsnitt 4 Foto: TT Nyhetsbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Rally Sweden 2019

Mer i ämnet