Glenn Olsson vid en presskonferens för Svenska rallyt 2013. Sportchefen Christina Lundqvist finns vid hans sida. Foto: TT Nyhetsbyrån.

Svenska rallyt skärper säkerheten

Uppdaterad
Publicerad

Nästa VM-rally efter Monte Carlo är Svenska rallyt 9-12 februari med målgång i Torsby, Värmland. Svenska rallyts VD Glenn Olsson, som är på plats i Monte Carlo, har fått en påminnelse om de säkerhetszoner som måste följas av åskådarna.

Den åskådare som kördes ihjäl av Hayden Paddon stod väldigt nära vägen på ett farligt parti.  

– I svåra stunder som denna blir vi alla påminda om vikten av säkerhet för åskådarna och framförallt vikten av att säkerhetsplanen med förbjudna publikpositioner måste följas, säger Svenska rallyts VD Glenn Olsson på plats i Monte Carlo till SVT Sport.

Detta arbete kommer nu att skärpas ytterligare.  Enligt SVT:s expert Jonas Kruse är det dock väldigt svårt att skydda sig mot just den här typen av olycka.

”Kommer fokusera ännu hårdare på säkerheten”

– Inför Rally Sweden kommer vår organisation fokusera ännu hårdare på säkerheten och göra vårt yttersta för att våra publikområden håller samma höga säkerhetsnivå som tidigare, säger Olsson.

Han delar sorgen med andra som är på plats i Monte Carlo.

– Jag beklagar djupt sorgen för familjen och vänner och tänker på alla inblandade i denna tragiska öppning av rally-VM.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.