• Viktigt meddelande:

    Det är kraftig rökutveckling efter en brand i centrala Järvsö i Ljusdals kommun. Alla i området uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Pontus Tidemand Foto: Bildbyrån

Tidemand bästa svensk efter första dagen

Uppdaterad
Publicerad

Det finns ingen svensk i toppklassen i det svenska rallyt. Men i klassen under imponerar Pontus Tidemand i hans hemtrakter. Efter första dagen ligger han på en tredjeplats i WRC 2, 18 sekunder efter ledaren Mads Östberg.
– Den första sträckan i morse var riktigt bra, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Pontus Tidemand trivs i de värmländska skogarna. Efter första dagen har han efter en stark insats kört bra, och ligger på en pallplats och har känn på Östberg i toppen. Och att det vara är 18 sekunder upp till täten är något som gör att han känner att det är läge är att satsa.

– Det är bara att gasa på och ta det som bjuds. Vissa däck fungerar bättre på lösare underlag, andra på hårdare, men vi gör vad vi kan med vad vi har och vi avslutar dagen med en positiv känsla. Vi är inte alltför långt bakom så det finns alla chanser att klättra imorgon, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Bara 5,6 sekunder bakom Tidemand ligger Johan Kristoffersson, som kör i WRC 3-klassen. Kristofferssons tid gör att han ligger på en tredjeplats i WRC 3, 28 sekunder bakom finske Emil Lindholm. Tätt där bakom är unge talangen Oliver Solberg, son till Petter Solberg, som till skillnad från sin far inte kör under norsk flagga, utan den svenska. Och med den på bilen ligger han 5,8 sekunder bakom Kristoffersson i WRC 3.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer