Foto: TT Nyhetsbyrån

Tidemands segerchans upp i snö

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand kom för snabbt in i en kurva och körde in i en snövall i den sjunde sträckan. Svenskhoppet tappade nästan sex minuter och det blir ingen seger på hemmaplan. –Tråkigt, säger Pontus Tidemand till Radio Värmland.

Svenskhoppet i WRC2-klassen, Pontus Tidemand, låg på en andraplats inför sjunde sträckan. Då hände det som inte fick ske. Värmlänningen körde in i en snövall och tappade nästan sex minuter.

Och bara ett mirakel ska ske för att han ska ta hem tävlingen på hemmaplan.

Rally-VM

– Tråkigt tråkigt, det är fort gjort och fort hänt. Vi hade en lång, lång sladd och vi kunde inte räta upp bilen och fastnade i ett djupt dike. Just där var det också dåligt med publik, säger Pontus Tidemand efter avåkningen till Radio Värmland.

På sitt officiella Twitterkonto skriver Tidemand:

”Alltför lätt att göra fel. Jag kom lite för fort, hamnade i ett dike och förlorade över fem minuter. Verkligen sorgligt.”

Tidemans vann åttonde sträckan och är nu på en elfteplats totalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Rally-VM

Mer i ämnet