Pontus Tidemand har fått en tung start på svenska rallyt. Foto: TT

Tung start för Tidemand

Uppdaterad
Publicerad

Pontus Tidemand hade en tung dag i svenska rallyt igår. Inför lördagen är han nia, efter att ha haft problem med bilen.

För svenske Pontus Tidemand, som behöver göra en bra tävling för att få fortsätta köra WRC, har det vart en tung start. Bilen har strulat för svensken och motorn rusade efter målgång. Svensken ligger på en nionde plats så här långt.

– Det är blandade känslor. Delvis har det gått bra idag men det är svårt när det är tekniskt strul. Det var på andra sträckan idag, vi kan kalla det hänggas. Vi kunde inte fixa till det till sista sträckan så vi hade det även på sista, säger Tidemand till SVT sport.

Svenska rallyt

– På första sträckan hade vi stopp på vindrutetorkan och hade snö på rutan så vi såg inte riktigt vägen, så det var lite struligt.

Kristoffersson på andraplats

I övriga klasser i tävlingen är det flera svenskar som går bra just nu. I WRC 2 är Johan Kristoffersen på en andraplats 18.4 sekunder efter ledande norrmannen Ole Christian Veiby. I juniorklassen JWRC är Tom Kristensson i täten och Dennis Rådström ligger just nu trea.

–En andraplats är naturligtvis jättekul men jag grämer mig lite. Jag hade en snurrning på sträcka tre och tappade mycket tid och effekt ända in till mål då luftfiltret var fullt med snö, säger Kristoffersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Svenska rallyt

Mer i ämnet