Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sébastien Loeb. Foto: Bildbyrån

Meste mästaren Loeb i ledning i Turkiet

Uppdaterad
Publicerad

Niofaldiga världmästaren Sébastien Loeb leder det turkiska VM-rallyt efter två körda sträckor.
– Jag förväntade mig inte att leda ikväll, det är väldigt trevligt. Jag försökte köra fort även i dammet, mina noter var verkligen exakta, säger Sébastien Loeb till WRC.

Loeb hade den näst snabbaste tiden på inledande sträckan och skuggade då belgaren Thierry Neuville i totalen efter knappt 14 körda kilometer men på den andra sträckan visade Loeb sina styrkor.

Loeb hade näst snabbast tid på sträcka två, 0,5 sekunder bakom landsmannen Sébastien Ogier, och övertog därmed totalledningen i rallyt. Loeb som gör sin blott andra VM-start i år leder 1,2 sekunder före Thierry Neuville och på tredje plats ligger Sébastien Ogier men det är tajt i toppen endast 6,6 sekunder skiljer det åtta främsta förarna åt.

Totalt under rallyts tre dagar är det 223 fullfartskilometer som ska köras uppdelat över 12 specialsträckor. Under lördagen väntar den längsta etappen, sex sträckor, 107,38 kilometer.

Punktering för Tidemand

Pontus Tidemand och kartläsare Patrik Barth ligger två i VM-totalen i WRC2-klassen efter tredjeplatsen i Estland senast.

Tidemand inledde med att ha näst bästa tid på sträcka ett men en punktering på andra sträckan ställde till det och resulterade i tidstapp för svensken.

Inför lördagens sträckor ligger Tidemand på en 3:e plats i sin klass, drygt 24 sekunder bakom ledande fransmannen Adrien Fourmaux.

– Vi hade riktigt bra rytm så jag försökte trycka på lite men vi fick en punktering några kilometer före mål, berättade Tidemand för WRC efter sträcka två.

Turkiska VM-rallyt i SVT

Visa

Lördag 19/9
 

09:00-10:00 SVT2 & SVT Play – SS4 Datca1
15:00-16:00 – SVT2 & SVT Play – SS7 Datca2
 
20/9
08:00-09:00 – SVT1 & SVT Play – SS10 Marmaris1
12:00-13:30 – SVT1 & SVT Play – Powerstage, Marmaris2
17:00-17:55 – SVT1 & SVT Play – Sammandrag från Turkiska VM-rallyt

Rally-VM – alla sändningar i SVT Play hittas här

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer