Rallycross går en elektrisk framtid till mötes Foto: TT

Då blir rallycrossen helt elektrisk

Uppdaterad
Publicerad

Rallycrossen går en elektrisk framtid till mötes. Men det dröjer längre än väntat. Det nya beskedet, då alla bilar ska gå på el, säger 2021.

– Det är värt att vänta lite längre för att säkerhetsställa det bästa möjliga startfältet, säger Paul Bellamy, vice ordförande för IMG.

Sedan tidigare var det bestämt att bilarna i Rallycross-VM 2020 helt skulle gå på el.

Ett beslut som nu skjutits upp till 2021, för att ge tillverkarna mer tid till att anpassa sig.

– Mycket har gjorts på en relativt kort tid. En helt ny rallycrossbil har blivit uttänkt och det är värt att vänta lite längre för att säkerhetsställa det bästa möjliga startfältet, säger Paul Bellamy, vice ordförande för IMG.

Innan dess kommer vad som kallas ”superbilar” att finnas som ett komplement.

– Vi är på gränsen till en spännande ny era för motorsporten. Elektriska bilar är av allt större vikt i alla områden av mobilitet, och rallycross är en perfekt plattform att demonstrera de otroliga prestationskapacitet som finns i elektriska bilar, fortsätter han.

”Kommer bli mer attraktivt”

Johan Kristoffersson har tidigare sagt till Aftonbladet att han är positiv till elbilar i Rallycross-VM. 

–  Det är rätt steg, säger världsmästaren Johan Kristoffersson till Aftonbladet. Bilarna får större effekt och det ger intressantare racing.

– Jag tror att vi blir mer attraktiva för familjer, vi får en bredare publik, kan ha andra event intill tävlingen och kanske även köra inne i vissa städer, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.