Ekström tog andra raka VM-segern

Uppdaterad
Publicerad

Förra helgen vann han i Hockenheim. I dag tog han andra raka i Belgien. Mattias Ekström är hetare än hetast och nu är han i ensam ledning i VM-serien i rallycross.

Den tredje deltävlingen i VM-serien i rallycross blev en svensk historia med fem förare till semifinal, tre till final och – framför allt – en högst upp i resultatlistan. Mattias Ekström gjorde det nämligen igen. Efter att ha tagit segern i den andra deltävlingen följde han upp med en näst intill fulländad serie lopp på Circuit Jules Tcheny i Belgien.

– Det känns nästan overkligt, jag är så full av adrenalin att jag knappt kan förstå det här, sa Ekström direkt efter finalen.

Ekström vann alla sina heat och hade framför allt ledningen hela vägen i finalen. Bakom honom låg inledningvis Anton Marklund, men efter halva loppet tappade Markund och i slutändan var det Sébastien Loeb och Petter Solberg som tog podieplatserna.

– Det krävs så mycket för att lyckas med det här, men bilen var helt perfekt hela helgen och jag är så glad för det. Teamet jobbar dag och natt för det här, sa Ekström.

– Det är långt kvar på säsongen, men det är så otroligt skönt att starta så bra.

Även Johan Kristoffersson tog sig till final.

Ställning efter tre VM-deltävlingar

1. Mattias Ekström, 78p

2. Petter Solberg, 73p

3. Johan Kristoffersson, 58p

4. Sébastien Loeb, 54p

5. Toomas Heikkinen, 46p

6. Robin Larsson, 38p

7. Kevin Eriksson, 32p

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.