Kruse: ”En av de bästa helgerna någonsin”

Uppdaterad
Publicerad

Svensk rallycross kan summera en kanonhelg i Barcelona. Mattias Ekström stod överst på pallen, och där stod även Anton Marklund i EM-klassen och touringcarföraren Philip Gehrman. – En av de bästa helgerna någonsin. Tre svenska segrar. Det kanske aldrig varit så bra förut, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

Jonas Kruse börjar med att hylla regerande världsmästaren Mattias Ekström, som tog karriärens sjunde seger i rallycross.

– Han har ett vinnande koncept, och ett stort självförtroende. Han har gjort rätt saker under vintern. Det är mycket som är bra hos Ekström just nu, säger Jonas Kruse till SVT Sport.

Men någon lätt resa till en ny titel blir det inte. Kruse tror på ett mycket jämnt mästerskap.

– Vi ska inte bli förvånade om det blir en helt ny pall i nästa tävling. Så ovisst är det. Men det gäller att vara med från början som Ekström, Scheider och Bakkerud är, säger Kruse.

Han sammanfattar övriga svenska förares insatser så här:

Timmy Hansen:

– Det var ett steg åt rätt håll. Med bättre motor och en mer lättkörd bil. De är helt klart på väg åt rätt håll.

Johan Kristoffersson:

– Han säger själv att han inte är van vid det nya startsystemet. Det tror jag inte på. Det är något annat som inte stämmer. Jag tror det är ett tekniskt problem.

Kevin Eriksson:
– Bilen ser jättebra ut. Kevin skulle varit med i semfinal, men hade inte rätt tur den här gången.

Kevin Hansen:

– Han är orädd och förstår inte hur svårt det är. Han ledde ett kvalheat och var på vippen att ta sig till final. Det kommer att komma mer där. Han vinner snart en tävling.

Anton Marklund:

– Det var nog lite pressat och stressat förra säsongen, och det gnisslade lite i teamet. Glädjen kanske försvann lite. Nu är han tillbaka och får en drömstart. Han var en som bemästrade det svåra underlaget bäst.

Magda Andersson:

– Var lite försiktig, men det är svårt att bara lära sig köra en bil på 600 hästkrafter. Våga lite mer nästa gång.

Philip Gehrman:

– Gehrman gör det jättebra. Vi har unga förare som fyller på. Vi har aldrig varit så bra med i alla klasser.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer