Johan Kristoffersson är det stora svenskhoppet i dagens premiär i rallycross-VM enligt SVT-experten Jonas Kruse. Foto: Bildbyrån

Tre svenskar till final i Barcelona

Uppdaterad
Publicerad

Det blir tre svenskar i finalen i Barcelonas VM-premiär. Mattias Ekström och Johan Kristoffersson vann sina semifinaler, och Timmy Hansen tog en finalplats i den andra semifinalen.

Regerande världsmästaren Mattias Ekström har höjt sig när det gäller som mest. I semfinalen tog han starten när han höll innerspåret i en jämn kamp med Andreas Bakkerud. Norrmannen fick istället köra på för att hålla undan för Timmy Hansen. Men nämdna trion klar för finalen. Därmed två svenskar i första startled i finalen. Kristoffersson och Ekström.

– Jag fick en bra start, och hade inga problem. Det känns välidigt bra och jag har redan fått med mig 21 poäng, som jag är glad för, säger Mattias Ekström.

Johan Kristoffersson imponerade när han vann sin semifinal, efter ledning från start till mål.

– Det var perfekt. Målet var final. Vi är riktigt nöjda och allt känns riktigt bra. Det ligger mycket hårt jobb bakom, säger pappa Tommy Kristoffersson i Volkswagen-teamet.

SVT sänder från premiären i rallycross-VM från klockan 14.00 i SVT2.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.