Kristofferssons drömläge: ”Riktigt positivt”

Uppdaterad
Publicerad

Ska Johan Kristofferssons segertåg fortsätta i rallycross-VM? När andra ”halvlek” av mästerskapet inleds i Kanada i helgen är det mycket som talar för forsatt succé för den regerande världsmästaren.

Hela 40 (!) poängs ledning och ett självförtroende på topp.

– Det är ju mer än vad jag hade kunnat drömma om. Det som känns riktigt positivt är att känslan i bilen varit väldigt bra i bilen de två senaste tävlingarna, säger Johan till SVT Sport.

SVT-experten Jonas Kruse har redan utnämnt Kristoffersson som världsmästare 2018. Men konkurrenterna rustar för att försöka minska gapet. Närmast jagar en norrman.

– Det är fortfarande möjligt att komma ikapp honom men visst har Johan fått ett rejält försprång i tabellen, medger Andreas Bakkerud.

EKS-föraren är på väg mot en riktigt bra säsong. Bakkerud var precis den pusselbit som stallchefen Mattias Ekström behövde.

– Vi har ett par uppdateringar på Audin som är spännande och jag tror vi kan vara med och slåss. Men det blir tufft. Peugeot såg väldigt starka ut på senaste testdagarna i Riga. fortsätter Andreas.

Andreas Bakkerud. Foto: SVT: Johan Ejeborg

Tillsammans med Ekström ser det ut som att EKS och Peugeot återigen får kriga om silvret i teammästerskapet. PSRX Volkswagen med Kristoffersson och Petter Solberg blir svårstoppade även i år. Helgens VM-bana i Les Trois Rivieres, Quebec, är dessutom en av PSRX-teamets absoluta favoritbanor.

– Här tog vi en dubbelseger ifjol med mig som segrare och Petter tvåa. Så visst känns det lite extra att vara här igen, avslutar Johan.

SVT sänder sammandrag från rallycross-VM 20.00-22.00 i SVT24.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.