Olivers gästspel slutade i seger

Uppdaterad
Publicerad

När det stora fokuset låg på 15-åriga superlöftet Oliver Solberg klev en annan Oliver fram och knäppte norsksvensken på näsan. Jämngamle Oliver Eriksson från Nynäshamn vann supercarpremiären i RallyX Nordic i norska Grenland.

Oliver Eriksson gästspelade i Grenland. Normalt sett kör Global Rallycross i USA, dit han åker under söndagen. Då passade han på att ta med sig en seger i bagaget till resan över Atlanten.

Oliver Eriksson från MK Speed i Nynäshamn tog starten direkt i finalen och höll den i mål, trots uppvaktning från bland annat Tomas Bryntesson och Oliver Solberg. Men den ordningen höll sig in i mål.

– Herregud, va! Fränt. Vi snackade mycket om att få till den extrema starten. Vi fick till den och sedan var det bara att åka så fort vi kunde, säger Oliver Eriksson till SVT Sport efter segern i Grenland.

Första segern i Europa

Eriksson vann även semifinalen, efter att ha passerat Oliver Solberg när tre varv återstod. För Eriksson var segern i Grenland en stor händelse och ett viktigt kvitto att få med sig till USA.

– Det här var min första seger i Europa överhvudtaget, och att få vinna i Supercarklassen, mot det här motståndet är fantastiskt. Och att dra till USA imorgon kan inte bli mycket bättre, säger Oliver Eriksson till SVT Sport.

Oliver Solberg, gjorde också han en fantastisk tävling. Blott 15 år gammal, styrde han in som trea i sin RallyX Nordic-debut.

– Det trodde jag inte, herregud. Fick bra start i finalen, kom på yttern, tog Bryntesson på innern, försökte hänga på Oliver också. Men han var alltför snabb, säger Oliver Solberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.