Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Twitter/@Kent_999s

Bilbrand inför rallycross-VM i England

Uppdaterad
Publicerad

En brand har utbrutit vid Lydden Hill inför rallycross-VM i England.

Brandpersonal har kallats till platsen men enligt tävlingsarrangören har ingen person skadat sig.

Tävlingen kommer inte att genomföras under lördagen, då en utredning pågår för att försöka reda ut vad som hänt.

Se branden från rallycross-VM i spelaren ovan.

I morgon var tanken att VM-tävlingarna i Lydden Hill, England, skulle inledas. Men under fredagen rapporterades det om att två bilar tillhörande det franska teamet Sebastien Loeb och Guerlain Chicheri börjat brinna.

Videoklipp på sociala medier visar hur eldsvådor och svart rök stiger från tävlingsområdet.

”Brandpersonal är på plats. Platsen är inte öppen för publik i dag, och inga skador har rapporterats”, skriver tävlingsarrangören på Twitter.

Experten: ”Då är det ett allvarligt säkerhetsproblem”

Bilarna är förstörda, och därmed ser det ut att endast ut att bli åtta (av tio) bilar som kommer till start när tävlingarna inleds under lördagen.

– Det är givetvis inte bra för någon av de inblandade. Det är oklart vad som orsakat branden. Det kan ju vara vad som helst, exempelvis ett mänskligt misstag, säger SVT Sports expert Jonas Kruse.

– Om det är orsakat av laddningen av batterierna är det ett mycket allvarligt säkerhetsproblem.

Sebastien Loeb skriver så här på sociala medier om det som inträffat:

”Efter branden som bröt ut var den första viktiga nyheten att ingen i teamet skadades. Alla mina tankar går till teamet som arbetar med detta projekt med sådan beslutsamhet, och så har allt gått upp i rök.”

Lokala brandmyndigheten har under dagen uppmanat folk i närområdet att hålla fönster och dörrar stängda.

”Personer nära Lydden Hill, I Wootton och Canterbury, rekommenderas att stänga fönster och dörrar på grund av rök som kommer från fordonsbrand”, skriver Kent Fire and Rescue Service på Twitter.

Någon tävling blir det inte under lördagen. Arrangören kommer att hålla i möten under dagen för att reda ut vad som hänt. Eventuellt kan ett kortare tävlingsprogram genomföras under söndag.

Om tävlingen blir av sänder SVT på söndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.