Peder Fredricson på All In. Foto: Bildbyrån

All In visade form – då utgick Fredricson

Publicerad

Peder Fredricson tackade för sig och avbröt 1.45-hoppningen med All In på Stockholms stadion. Illavarslande? Tvärtom.
Ryttarstjärnan har större framgångar i sikte och nöjde sig med några hinder som uppvärmning. Samtidigt firade Malin Baryard Johnsson segern i klassen.

Tanken är att All In, valacken Fredricson tog OS-silver och EM-guld på, ska gå finalen i Global Champions Tour på lördagskvällen. Senare i kväll kvalar han med Christian K i den första av två delar av lagtävlingen Global Champions League.

– Planen är att jag ska hoppa honom i båda rundorna i morgon, så det räckte med en runda i dag, säger han.

”Hoppade bra direkt”

Fredricson nöjde sig med grundomgången i 1,45-hoppningen, där ekipaget var felfritt. Att gå för segern eller en topplacering var inte att tänka på.

Vad tjänar du på att inte rida hela vägen?

– Man tjänar några språng och det ger inget att rida hela, egentligen. Nu tyckte jag att han hoppade bra direkt. Man vill gärna hoppa en kombination så att man gjort det. Jag har inte hoppat honom sedan i Hamburg för två veckor sedan så jag ville gärna hoppa honom några språng inför i morgon.

Mest få ett formbesked och inte ta några risker?

– Ja, ska man rida så fort som exempelvis Malin (klassvinnaren Baryard Johnsson) gjorde måste man verkligen stå på. Det är ingen optimal förberedelse för i morgon och rider man inte fort kommer man på 15:e plats och man får inga pengar för det. Då är det bättre att välja antingen eller, säger Fredricson.

Skön start för Baryard Johnsson

Landslagskompisen Baryard Johnsson tävlar Indiana i GCT-hoppningarna. Med speedhästen Second Chance inledde hon besöket i den gamla OS-borgen med en imponerande segerritt. Hon distanserade tvåan, egyptiern Nayel Nassar med 64 hundradelar.

– Det är inte bara en som vill vinna de här snabba klasserna. Därför måste det bli lite chansartat och går det så går det.

– Hon är makalös och känner mig utan och innan. Hon började lite ringrostigt, men sedan är hon med på noterna. I det här tempot blir det lite knasigt ibland. Hon spetsar öronen och biter ihop, säger Baryard Johnsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer