Anna Hassö tävlar mot alla odds

Uppdaterad
Publicerad

För elva år sedan bröt hon bäckenet i fälttävlan. Några år senare ryggen. Nu är Anna Hassö tillbaka och förbereder sig för Falsterbo Horse Show.

Den tvåfaldiga svenska mästaren i fälttävlan och hunting, Anna Hassö, krossade bäckenet på en tävling i England 2003 och tre år efter det bröt hon ryggen under Världscupsfinalen i Malmö.

– Jag sa offentligt att jag aldrig skulle kunna hoppa och det trodde jag inte själv heller. Det tog två år innan jag provade lite av en slump, säger Anna Hassö till SVT Sydnytt.

Idrottsskador

Nu är Anna tillbaka i hoppningen på allvar. På onsdag hoppar Anna och hästen Blue Loop i Falsterbo.  Förra året vann Anna och Blue Loop den populära huntingen.

– Det är nästan värre att försvara en titel än att ta den, säger Anna Hassö till SVT Sydnytt.

På frågan hur det känns att se tillbaka på bilderna från olyckorna svarar Anna utan problem att hon kan titta på dem.

– Jag tänker inte så mycket, jag kan titta på bilderna. Jag är sån som lever för dagen, det kan hända igen imorgon. Jag hänger inte upp mig på det.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Idrottsskador

Mer i ämnet