Henrik von Eckermann med Mary Lou Foto: Bildbyrån

Bra start för Sverige i nationshoppningen

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en bra start för Sverige som vann årets första nationshoppning som gick i Rom. Och det var Henrik Von Eckermann som ledde laget till seger.

Nationshoppningen i Rom ingick inte i internationella Nations Cup. Men tävlingen gav ändå goda signaler för det svenska laget inför EM.

I det svenska laget var det Henrik von Eckermann, Peder Fredricson, Angelie von Essen och Fredrik Jönsson som tog hem segern.

Von Eckermann och Mary Lou hade en stark dag, och var felfri i de båda omgångarna och blev i och med det en bidragande orsak till den svenska segern. Totalt blev det bara åtta fel för Sverige som lag i de två omgångarna. Fredricson och Christian K hade fyra fel i första rundan, von Essen och Luikan Q hade fyra fel i andra och Jönsson och Cold Play hade fyra plus nio fel.

Jönsson och Cold Plays resultat blev därmed det resultat som räknades bort.

Tvåa kom Irland, och Nederländerna knep tredjeplatsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.