Bragdryttaren: ”Pricken över i:et efter en fantastisk säsong”

Uppdaterad
Publicerad

I dag stod det klart att hopplandslaget tilldelas årets Bragdguld.

Malin Baryard Johnsson som är en av ryttarna i trion uttrycker stor glädje.

– Det är ett erkännande för vår sport. Det var på tiden, säger hon till SVT Nyheter Öst.

I somras stod trion Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann för en stark prestation när de vann OS-guld i laghoppning. Och nu prisas de ytterligare när de tilldelas Svenska Dagbladets pris för årets svenska idrottsprestation.

– Det känns fantastiskt förstås. Det är pricken över i:et  efter en fantastisk säsong, vilket år vi har haft, säger Malin Baryard Johnsson.

Guldryttaren är med direkt från Norrköping där hon står bredvid sin häst Indiana som var just den häst hon tog OS-medaljen med.

– Vad ska man säga, det är en ära att få ha en sådan här häst. Hon är värd alla bragder också, utan sin häst är en ryttare ingenting, säger hon.

Baryard Johnsson har tidigare beskrivit sin Indiana som väldigt speciell, en häst som kan vara svår att styra och få kontroll med. Det energifulla stoet är född 2008 och det har tagit duon sex år att lära känna varann.

Indiana reagerar annorlunda än andra hästar, och frågan ställs om någon annan skulle klara av att rida henne.

– Det vet vi ju inte men det är jag som gör det och jag gör det bra i alla fall, säger Baryard Johnsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.