Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Här tränar Kittel för världsettan Werth

Här tränar Kittel för världsettan Werth

Uppdaterad
Publicerad

Isabell Werth, 50, är den mest framgångsrika dressyrryttaren under modern tid. På meritlistan finns hela 34 mästerskapsguld individuellt och i lag. De färskaste nu från EM i Rotterdam.
Men förutom att skörda guld i mängder hjälper världsettan konkurrenterna att bli bättre. Inför dagens kür fick Patrik Kittel värdefull träningstid tillsammans med tyskan.
– Hon är väldigt duktigt och ganska kritiskt. Det handlar om millimeter, säger Kittel till SVT Sport.

Under tre års tid har den svenska dressyrstjärnan Patrik Kittel tränat för Isabell Werth, deras gårdar i Tyskland ligger bara en timme från varandra. På fredagsförmiddagen passade Kittel, som tog ett EM-brons med det svenska laget och slutade elva i Grand Prix Special, på att vässa sin egen och Well Done de la Roches form inför lördagens kür.

Vid sidan av banan fanns Isabell Werth och coachade ekipaget.

– Det är väldigt, väldigt bra. Hon är väldigt duktigt och ganska kritiskt. Det handlar om millimeter och man ska göra allting rätt. Men det är en väldig trygghet att ha henne. För att bli bättre måste man jobba med de bästa, säger Kittel.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kaos i stallet när fjärdeplatsen blev till brons: ”Då drog kaoset igång på riktigt” Foto: SVT

Tre svenska ryttare till start

Isabell Werth har redan vunnit två EM-guld i Rotterdam, lagguldet och guld i Grand Prix special. Nu talar allt för att hon vinner guld även i dagens klass. SVT sänder EM-küren med start 14.55 i SVT2.

Dressyrryttarna har ridit en individuell final och nu väntar höjdpunkten – küren.

Sverige har tre ryttare till start – Therese Nilshagen, Patrik Kittel och Juliette Ramel.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer