Foto: Bildbyrån

Dramat inför EM-finalen – Peder Fredricson sjuk

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson tog sig till EM-final i hoppning men det som inte syntes inne på banan och för tittarna var att Peder Fredricson blivit sjuk.
– Han har haft en ganska kämpig dag, igår kväll åkte han på någonting och är jättesjuk, säger Peder Fredricsons fru Lisen Bratt Fredricson till SVT Sport.

Peder Fredricson och All In kom till Rotterdam med förhoppningar om att försvara sitt EM-guld från Göteborg 2017.

Men det blev inte som väntat och ekipaget hade fyra fel i tre hoppningar av fem. Nu står det dock klart att Peder Fredricson kämpat med mer än bara mästerskapsnerver under veckan. Lisen Bratt Fredricsons, Peders fru, berättar att Fredricson drabbats av sjukdom. Att han inte mådde helt bra gick att se i kulisserna då Peder Fredricson fick stödja sig på Lisen Bratt Fredricson när han skulle gå den andra banan.

– Han har haft en ganska kämpig dag, igår kväll åkte han på någonting och är jättesjuk. Han har verkligen kämpat.

Hur mår han?

– Väldigt dåligt. Han har bara fokuserat på att gå banan, vi har hjälp honom att rida fram, det har inte varit helt lätt, säger Lisen Bratt Fredricson.

– Det har varit en tung dag för Peder, säger Sveriges förbundskapten Henrik Ankarcrona.

Hur mycket tror du det spelade in?

– Jag tror inte vi kan skylla något på det. Han har tagit igen sig emellan och fått den hjälp han behöver. Han har en otrolig förmåga att fokusera. jag tror inte vi kan skylla nedslaget på det. Han tar igen sig nu och kan förhoppningsvis flyga hem i kväll.

Hör Lisen Bratt Fredricson i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer