Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Therese Nilshagen och Juliette Ramel tog Sverige till en fjärdeplats. Foto: Bildbyrån

Sverige fyra i lagtävlingen: ”Är absolut inte missnöje”

Uppdaterad
Publicerad

Sverige klättrade två placeringar från gårdagen och slutade fyra i lagtävlingen i dressyr-EM.

Trots en liten miss i sista svenska rundan fick det svenska laget 225.389 procent.

– Det är alltid förargligt att komma utanför pallen, säger förbundskapten Bo Jenå.

Under den inledande delen av lagtävlingen som ägde rum i tisdags fick Jacob Nörby Sörensen på Moegelbjergs Romeo 68,432 av domarna och Jeanna Högberg och Lorenzo som startad sist fick 72, 252 procent. Detta gjorde att Sverige låg sexa inför den avgörande delen.

Men de starka svenska ekipagen som återstod under onsdagen stod för fina insatser och Sverige slutade precis utanför pallen på en fjärdeplats.

– Det är absolut inte missnöje men det är alltid förargligt att komma utanför pallen, säger Bo Jenå till SVT Sport.

”Bland det bästa jag sett”

Först ut i den stekande solen i tyska Hagen idag var Therese Nilshagen som tillsammans med Dante Weltino Old levererade en riktigt fin och samspelt program som belönades med 76.941 procent.

– Det är bland det bästa jag sett henne rida. Det var så fint. Han var så fin i formen, säger SVT:s expert Gunilla Byström.

Nilshagen själv var nöjd.

– Mina känslor är att det var väldigt roligt. Det kändes väldigt bra. Han frustar lite så vi kanske kom ur rytmen lite, men jag försökte vara cool själv och göra det bästa av situationen, säger hon.

Svenska ekipaget fick en miss

Sista svenska ekipage ut var Juliette Ramel och Buriel K.H.  Grand Prix-programmet började bra och de såg ut att gå mot en väldigt fin procent. Men mot slutet blev det ett missförstånd och de fick ett stopp. De avslutade dock starkt och fick ändå 76.196 procent.

– Det var ett missförstånd. Hon tog lite för kraftig förhållning så att han trodde att han skulle sakta av, säger expert Gunilla Byström.

Ramel själv var nöjd med Buriel K.H som gjorde en topprestation för bara några veckor sedan i Tokyo.

– Det kan hända alla. Alla får missar ibland, man får lägga det bakom sig så snabbt man kan. Jag är jätteglad, han känns nästan ännu bättre här, säger hon.

Therese Nilshagen som slutade sjua individuellt, Juliette Ramel, nia, och Jeanna Högberg, 24:a är alla vidare till den individuella tävlingen Grand Prix special som avgörs på torsdagen. Dit tar sig de 30 främsta ekipagen från lagtävlingen.

”Kunde inte ha önskat mig en bättre runda”

Storbritannien var i ledningen efter första dagen men under onsdagen var det tysk dominans. Precis som i lagtävlingen i OS i Tokyo tog man idag hem guldet nu på hemmaplan, trots att man inte hade exakt samma uppställning.

Tyska världsettan Jessica Von Bredow-Werndl, som tog hem det individuella OS-guldet i Tokyo, visade idag att formen håller i sig. Tillsammans med Tsf Dalera BB red hon en näst intill perfekt runda och ingen kunde utmana hennes 84.099 procent.

– Hon var helt fantastisk idag från första sekunden till sista. Jag kunde inte ha önskat mig en bättre runda, säger Jessica Von Bredow-Werndl efter sin runda.

Storbritanien fick istället nöja sig med silvret som Charlotte Dujardin säkrade tillsammans med Gio. Deras 79.829 procent gjorde så att det stod klart att närmast jagade Danmark inte kunde rå på dem. Danmark tog bronset.

KLIPP: Se Juliette Ramels EM-runda

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Se Juliette Ramels EM-runda

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer