Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jeanna Högberg Foto: SVT

Dyrbar miss i dressyren: ”En besvikelse”

Uppdaterad
Publicerad

Ridsports-VM startar med dressyrens lagtävling.

För Sverige inledde Jeanna Högberg och hästen Astoria med en kostsam miss.

– Det är en liten besvikelse, säger hon till SVT Sport.

Herning, Danmark och fotbollslaget FC Mittjyllands arena är hemmaplan för årets ridsports-VM. Först ut är dressyren där medaljerna ska delas ut på söndagskvällen i lagtävlingen.

Det var också Danmark som satte ribban högt. Hemmapubliken bjöd nämligen på stående ovationer efter Nanna Merrald Rasmussens program, som gav henne 76,724 poäng, ett personligt rekord – och förstaplatsen i tävlingen.

Miss med en piruett

Sverige skickade ut Jeanna Högberg, med hästen Astoria, i första omgången. Överlag var det ett bra program, men det blev en dyrbar miss i samband med en piruett.

– Piruetterna har varit bra på träningar, men jag kände att jag tappade henne litegrann, säger Högberg till SVT Sport.

Direkt föll poängen från drygt 72,7 till 68,727 som blev slutresultatet.

– Det är en liten besvikelse, det är det. Hon har känts väldigt laddad ända intill men det är nog lite spänning som kommer när vi kommer in i arenan.

”Tur att vi har tre rutinerade”

Efter första omgången var det Sverige och Storbritannien som var missräkningen. Båda var utanför topp tio och Sverige på 13:e plats.

– Det är tur att vi har tre rutinerade mästerskapryttare kvar i vårt lag, säger Byström.

Det svenska laget består förutom Jeanna Högberg också av Julietta Ramel, Therese Nilshagen och Patrik Kittel. I kvällens andra omgång gick det bra för Ramel, som gjorde en fin insats och Sverige har nu medaljläge.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.