EM-debutanten som imponerar: ”Man får lite gåshud”

Uppdaterad
Publicerad

Ioli Mytilineou gör sitt första seniormästerskap. Och grekiskan har imponerat på EM såhär långt – efter tre rundor har hon inte rivit ett enda hinder.

– Hon gör ett fantastiskt bra jobb, mycket cred till ryttaren – sedan är det en häst som inte är av denna världen. Det är en fröjd att se, man får lite gåshud, säger Sveriges förbunskapten Henrik Ankarcrona till SVT Sport.

Efter de tre första EM-hoppningarna är Ioli Mytilineou mästerskapets stora skräll. Tillsammans med hästen Levis de Muze, en tioårig hingst, har hon inte rivit ett enda hinder.

– Jag är mållös, jag kom hit och ville hoppa felfritt. Men nu när det har hänt är jag i chock. Han är fantastisk, berömmer Mytilineou sin häst.

Och på söndag får ekipaget en ny chans att visa upp sig när det är dags för den individuella finalen med de 25 främsta ryttarna.

– Jag är så taggad på söndag. Min pappa flög hit för att titta idag och jag är glad för hans skull att jag tagit mig till final. Jag ska bara gå in och göra allt jag kan. Jag hoppas att vi kan hoppa en till felfri runda.

Inför den individuella finalen på söndag ligger Mytilineou på fjärdeplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.