Peder Fredricson. Foto: TT Nyhetsbyrån

Peder Fredricson red hem EM-silvret efter en ny felfri ritt

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och All In stod pall för pressen – och red hem ett EM-silver i laghoppningen för Sverige.
Irland tog hand om guldet efter en stark sistarunda.
– Jättekul, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Sverige var i ledning inför den sista och avgörande laghoppningen på EM. Till slut fick de nöja sig med silver, efter att Peder Fredricson räddat den svenska medaljen när han och All In gjorde en ny felfri runda som sista ryttare.

Det är första gången sedan 2013 och EM i danska Herning som Sverige tar en lagmedalj.

Baryard-Johnsson avbröt

Henrik von Eckermann var först ut för det blågula laget och hoppade felfritt – men precis som i går fick 36-åringen och hans Mary Lou ett tidsfel. Sedan följde Malin Baryard-Johnsson upp med att avbryta hoppningen efter flera grova fel.

Även Douglas Lindelöw drog på sig fel – och guldet gled Sverige ur händerna. Efter att Irlands sista ryttare Cian O'Connor varit felfri och säkrat guldet stod det mellan Schweiz och Sverige om andraplatsen.

Då åkte schweizaren Steve Guerdat med hästen Bianca på ett nedslag, som innebar att Sverige skulle knipa silvret om Fredricson red felfritt.

Och så blev det när han fixade sin tredje nolla i mästerskapet.

Fredricson alltjämt i ledning

Fredricson var inför kvällens hoppning etta individuellt, och den platsen behåller han inför söndagens avgörande, dit även Henrik von Eckermann tog sig vidare till. För Malin Baryard-Johnsson och Douglas Lindelöw är mästerskapet över.

Resultat lag.

Resultat lagtävlingen

Visa

1. Irland                12.11 (straffpoäng)
2. Sverige           18.21
3. Schweiz            20.15
4. Belgien              21.11
5. Tyskland           24.52

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer