Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Sverige på sjundeplats efter dressyren i EM i fälttävlan

Sverige på sjunde plats efter dressyren i EM i fälttävlan

Uppdaterad
Publicerad

Storbritannien leder lagtävlingen under EM i fälttävlan efter dressyrmomentet.
Malin Petersen och Sara Algotsson Ostholt red under fredagen för Sverige, som avancerade till en sjundeplats.

– Det är jättebra, ryttarna har gjort det väldigt bra både i går och i dag. Vi har några lag framför oss men det är väldigt nära gällande poängen till lagen precis framför, säger Sveriges förbundskapten Fredrik Bergendorff till SVT Sport.

Malin Petersen gjorde ett mycket fint dressyrprogram tillsammans med mästerskapsdebuterande valacken Charly Brown. Domarna gav ekipaget 71,11 procent, 28,9 straffpoäng och en 25:e plats individuellt inför lördagens terräng.

– Jag var absolut nöjd men det finns grejer som vi kan lite bättre. För att vara Charlys första EM så är det helt okej. Han var helt perfekt på framridningen men blev sen lite blyg inne på arenan och då blir det inte riktigt samma uttryck. Men det var supermycket som var jättebra, vi fick ju en nia på skritten, berättar Petersen för SVT Sport.

Sara Algotsson Ostholt och Chicuelo avslutade för det svenska laget och fick en strålande start på mästerskapet med 72,70 procent, 27,3 straffpoäng vilket ger en 16:e plats individuellt.

– Jag lyckades komma under 30 straff vilket har varit mitt mål i år, så just nu kan det inte vara så mycket bättre, säger hon till SVT Sport.

– Jag tycker att vi hela året blivit bättre och bättre i dressyren. Sen vet jag att det inte är hans favoritgren men vi har kämpat på hårt under två år och känner att vi kommer närmare till att det ska bli riktigt bra. Jag tycker att det han visade i dag är verkligen det bästa han kan just nu och det är ju jättebra på ett mästerskap.

Sverige avancerade

Sverige låg efter torsdagen på en tionde plats men avancerade i dag till sjunde plats, 10,5 straffpoäng från tredjeplacerade Frankrike. Storbritannien är fortsatt i ledning med 64,80 straff, följt av Tyskland 69,70.

Individuellt toppar Ingrid Klimke och hennes SAP Hale Bop OLD, ekipaget fick 79,84 procent för sin dressyr vilket ger 20,2 straffpoäng. Det tyska ekipaget jagar sitt tredje raka individuella EM-guld ihop.

SVT direktsänder under lördagen terrängritten med start 10:45 i SVT Play.

Individuellt

1) Ingrid Klimke, Tyskland, Hale Bob, 20,2 p, 2) Rosalind Canter, Storbritannien, Alistair B, 20,6, 3) Nicola Wilson, do, JL Dublin, 20,9.

Sv plac

16) Sara Algotsson Ostholt, Chicuelo, 27,3, 25) Malin Petersen, Charly Brown, 28,9, 30) Sofia Sjöborg, Bryjamolga van het Marienshof Z, 30,3, 39) Christoffer Forsberg, Hippo?s Sapporo, 31,6, 53) Malin Josefsson, Golden Midnight, 34,1.

Lagtävlingen

1) Storbritannien 64,8, 2) Tyskland 69,70, 3) Frankrike 77,30... 7) Sverige 87,80.

Källa: TT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer