Foto: BILDBYRÅN

Björe om debutanten: ”Ska bli spännande att se vad hon kan göra”

Uppdaterad
Publicerad

Tre rutinerade stjärnor och en ung debutant rider i svenska laget i Falsterbo. Peder Fredricson, Henrik von Eckermann, Douglas Lindelöw och debutanten Evelina Tovek är de fyra ryttare som får chansen i svenska laget.

– Ska bli så spännande att se vad Evelina kan göra, säger Lotta Björe, expertkommentator för SVT Sport.

När Malin Baryard lämnade återbud med Cue Channa på grund av en lättare skada, gick fjärde platsen i laget gick till Evelina Tovek. Hon har ridit framgångsrikt i Global Champions Tour under våren och tillsammans med nya hästen Castello imponerat med återkommande felfria ritter. Tovek tänker använda erfarenheterna från våren bland den yppersta världseliten när hon rider sin första Nations Cup på hemmaplan.

– Det klart att det är nervöst men jag ska koncentrera mig på det jag ska göra. På touren har det varit ganska mycket som hänt runtomkring och mycket påminner om hur det är här i Falsterbo, säger Evelina Tovek till SVT Sport.

SVT Sports expertkommentator Lotta Björe tror på en fin debut.

– Jag tror att hon är mycket väl förberedd efter att ha ridit så bra under våren och sommaren.

Formstarka svenskar

Senaste gången Sverige vann på hemmaplan var 2012. Nu kommer svenskarna till start med en bra säsong bakom sig i Nations Cup. Segern i Rotterdam ger självförtroende.

– Det är så klart riktigt kul att vinna, men nu är det ny tävling igen, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

– Det är såklart alltid speciellt här med hemmapublik och vi ser extra mycket fram emot den här tävlingen, säger Peder Fredricson.

Silverhästen vilar

Fredricson väljer att låta All In vila från laget och istället blir det Christian K som går sin första nationshoppning på svensk mark.

– Båda hästarna har gått bra senaste tiden och jag tog beslutet tillsammans med förbundskaptenen. All In kommer att gå Grand Prix på söndag, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Nations Cup sänds i SVT 1 kl.14.15 fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.