Experterna hoppfulla: ”Sverige har hög lägstanivå”

Uppdaterad
Publicerad

Truppen till VM i Tryon är uttagen och SVT Sports experter Gunilla Byström och Lotta Björe är förväntansfulla.

– Sverige är starkt och har en hög lägstanivå, säger Björe.

I dag presenterades den svenska VM-truppen, som åker till Tryon i USA för att tävla mellan 11 och 23 september.

SVT Sports expert Gunilla Byström resonerar bland annat kring dressyrtruppen.

– Jag hade tagit ut samma trupp. Det är den förväntade som tagits ut och jag ser fram emot att följa den, säger hon och fortsätter:

– Det blir dock jättetufft. Sverige håller ju världsklass, men det är tuff konkurrens. Nu tillkommer USA, Danmark har ett jättestarkt lag och vi får inte räkna bort Storbritannien.

Lindelöw inte med

Expert Lotta Björe uttalar sig om att Douglas Lindelöw, som tog EM-silver i fjol, inte är med. Anledningen är att ägaren inte släpper hästen Zacramento.

– Det är en överraskning. Fredrik Jönsson kommer in med en ganska ny häst som inte gjort lika många svåra tävlingar som Zacramento. Det är dock spännande med ett nytt namn. Samtidigt är tre av fyra från EM-laget med – en tajt grupp där alla känner och lyfter varandra, säger hon.

När det gäller möjligheterna menar Björe att Sverige bör gå för medaljerna.

– Jag tror på medalj både i lag och individuellt. Sverige är starkt, har hög lägstanivå och levererar i stort sett i alla tävlingar – så varför inte?

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.