Jessica von Bredow-Werndl kommer till Stockholm. Foto: BILDBYRÅN

Experterna inför Sweden International Horse Show: ”Ett getingbo av fantastiska ryttare”

Uppdaterad
Publicerad

Sweden International Horse Show närmar sig med stormsteg och SVT:s experter gnuggar händerna av förtjusning – över startfälten i dressyr och hoppning.

– Jag hade knappt kunnat drömma om att Jessica von Bredow-Werndl skulle komma, säger dressyrexperten Gunilla Byström till SVT Sport.

Hela det svenska laget som tog VM-guld i hoppning i danska Herning finns med i startfältet, och SVT:s expert tror att Henrik von Eckermann har särskilt goda chanser att hoppa hem segern.

– Jag tror verkligen på Henrik von Eckermann eftersom hans hästar alltid är så snabba. Jag tror att han kommer sticka ut och bli livsfarlig i detta ”getingbo” av fantastiska ryttare, säger Lotta Björe.

Vilka internationella stjärnor håller du ett extra öga på?

– Jag tippar på Brasiliens Marlon Modolo Zanotelli som segrare, men det ska också bli spännande att se den brittiske ikonen John Whitaker. Han håller alltid hög nivå, trots att han är så pass mycket äldre än de övriga ryttarna. Jag tröttnar aldrig på att se honom. 

Tyska superstjärnan på plats

Även dressyren kommer bjuda på ett startfält i yppersta världsklass, där den tyska OS-mästarinnan och världsettan Jessica von Bredow-Werndl förväntas trollbinda publiken.

– Jag hade knappt kunnat drömma om att hon skulle vara med, eftersom hon så nyligen fått barn. Jessica är en ”övermänniska” och det kommer bli magiskt att se henne. Hon rider så mjukt och hästen ser så avslappnad ut – som att det här är det enklaste i världen, fast det är så svårt, säger SVT:s dressyrexpert Gunilla Byström.

Hur ser svenskarnas chanser ut?

– Det känns härligt att våra två bästa svenskar Patrik Kittel och Therese Nilshagen är med på hemmaplan, men de kommer verkligen få jobba för att hänga med. Patrik och Therese behöver ha en superbra dag för att en chans mot superstjärnor som Jessica von Bredow-Werndl, säger Gunilla Byström.

Se Sweden International Horse Show på SVT Play >>>

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.