Sverige trea i nationshoppningen efter dramatik

Uppdaterad
Publicerad

Sverige kom trea i nationshoppningen i Falsterbo efter dramatik. Vann gjorde Nederländerna för andra året i rad, efter att ha överklagat ett domslut.

Se hela sändningen här

Efter två rundor med totalt fyra fel blev det omhoppning i Falsterbo mellan Nederländerna, Irland, Italien och Sverige. Och Henrik von Eckermann, med två rivningar totalt, fick chansen för Sverige. En chans som han tog. Trots att Toveks Mary Lou var på ett av de sista hindrena lyckades Sverige komma trea.

Nederländerna var först inte med i omhoppningen sedan domarna hittade ett fel över vattenhindret i en tidigare omgång. Men Nederländerna överklagade, domarna ändrade sig och Nederländerna fick chansen i omhoppningen. Nederländerna, via Johnny Pals, kunde sedan vinna för andra året i rad.

”Tradigt att inte vinna”

– Det var en liten besvikelse att bli trea. Vi ville ju givetvis vinna. Jag gjorde vad jag kunde och hästen hoppade bra, men det är tradigt att inte vinna på hemmaplan, säger Henrik von Eckermann till SVT Sport.

Sverige inledde bra och låg delade tvåa efter den första rundans hoppning med totalt fyra fel. Framförallt Malin Baryard Johnsson och hennes H&M Indiana imponerade och var felfria i båda omgångarna, precis som Peder Fredricson på H&M Christian K.

– Han är i superform, säger Peder Fredricson som är nöjd med dagarna i Falsterbo:

– Man är rätt trött men det har varit fantastiskt kul och vi har haft en supervecka.

I den andra omgången fick Douglas Lindelöf revansch för rivningen i den första omgången när han och Zacramento gjorde en fläckfri runda. Malin Baryard Johnsson var även hon felfri och Sverige hade slagläge inför den sista hoppningen.

– Vi hade hoppats på mer men vi gör en bra nationshoppning allihopa. Jag är själv jättenöjd men trött, säger Baryard Johnsson.

När sedan Irland, Italien och Sverige, via Peder Fredricsson, var felfria blev det omhoppning.

Sveriges lag

1. Henrik von Eckermann, Toveks Mary Lou

2. Malin Baryard Johnsson, H&M Indiana

3. Douglas Lindelöw, Zacramento

4. Peder Fredricson, H&M Christian K

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.