Favoriten Fuchs byter häst efter vinsten

Uppdaterad
Publicerad

Storfavoriten Martin Fuchs vann den inledande tidshoppningen i världscupfinalen.

Nu byter han häst – från Chaplin till The Sinner.

– Det är första gången jag gör det i finalen. Jag är väldigt förväntansfull och hoppas att det är rätt beslut, säger han till SVT Sport.

Schweizaren var en av de nio ekipagen som red banan i Leipzig felfritt. Fuchs var dessutom snabbast av alla på tiden 65,11.

Men när tävlingarna fortsätter med den andra omgången i eftermidddag får Chaplin vila. Fuchs kommer istället tävla med The Sinner.

– Chaplin är lite äldre och jag ville inte göra hela världscupen med honom. Jag kan dela belastningen mellan dem. Chaplin är tillbaka på söndag, säger Fuchs.

Svenske Jens Fredricson på Markan Cosmopolitan var också felfria på tiden 68,41 och ligger sjua.

Fakta: Så fortsätter finalen

Fredag (14.00): Andra omgången. 1,50–1,60-hinder. 33 ekipage startar. Grundomgång och omhoppning på tid. 1,6 miljoner kronor i prispengar fördelas. De 30 bästa går vidare till söndagens finalomgångar.

TV: SVT1/SVT play, 13.50-16.00.

Söndag (14.45): Finalomgångarna. 1,60-hinder. Två rundor. Den slutliga vinnaren blir den ryttare som har samlat på sig lägst antal fel efter de tre finalklasserna. Om två ryttare står på samma slutpoäng rids en omhoppning . Totalt hoppar ryttarna om drygt tre miljoner kronor, vinnaren får 700 000.

TV: SVT1/SVT play, 14.35-18.00. (TT)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.