Britten Ben Maher, hoppning, och tyskan Julia Krajewski, fälttävlan är klara för tävlingarna i Friends arena. Foto: TT Nyhetsbyrån

Fler OS-guldmedaljörer till Friends

Uppdaterad
Publicerad

Sweden International Horse Show fortsätter att locka några av världens bästa ryttare.

Britten Ben Maher, hoppning, och tyskan Julia Krajewski, fälttävlan, är båda klara för start på Friends arena 24–27 november.

Maher och Krajewski tog var sitt individuellt OS-guld i Tokyo förra året. Enligt svenska landslagsryttaren Malin Baryard Johnsson, som också är sportchef för tävlingarna i Solna, var det inte särskilt svårt att locka till sig världsnamnen.

”Det känns förstås helt fantastiskt att världens bästa ryttare vill komma till oss och tävla. Och att de väljer att komma tillbaka år efter år. Ben Maher frågade redan för flera veckor sedan om han inte kunde få komma tillbaka till oss”, säger Baryard Johnsson i ett pressmeddelande.

Sedan tidigare är den tyska dressyrstjärnan Jessica von Bredow-Werndl (dubbla OS-guld i Tokyo) klar för Sweden International Horse Show.

Dessutom har hela det svenska VM- och OS-guldlaget i hoppning – Henrik von Eckermann, Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson, Jens Fredricson och Rolf-Göran Bengtsson – lämnat klartecken.

Tävlingarna i Friends Arena 24-27 november sänds i SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.