Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Fredricson: ”Är precis som när vi gick i femman” Foto: SVT

Fredricson: ”Är precis som när vi gick i femman”

Uppdaterad
Publicerad

De svenska hoppryttarna känner varandra utan och innan. Nu är målet att vinna ett EM-guld tillsammans i Rotterdam. Men då krävs det att lagets egen ”mamma” håller koll på allt och alla.
– Ja, någon måste ju ta den rollen också. Det är ju inte helt allt på plats i det här gänget alltid, säger Malin Baryard-Johnsson till SVT Sport.

Henrik von Eckermann har tränat hemma hos Malin Baryard-Johnsson när han var ung. Fredrik Jönsson och Peder Fredricson känner varandra sedan många år de också.

– Vi har ju gått till skolan tillsammans, sen femman tror jag upp till hela högstadiet. Och så har vi bott på samma ställe även efter det, så ja vi har gjort mycket kul, säger Fredrik Jönsson.

Peder Fredricson säger så här om kompisen:

– Han är precis lik som när vi gick i femman höll jag på att säga. Han är det bästa sällskapet, vi har alltid kul ihop. Han är alltid positiv och bra stämning runt Fredrik.

Fredrik – hur är Peder?

– Jag kan bara säga detsamma, han kanske växt till sig något sen femman men inte mycket, säger Fredrik Jönsson och skrattar.

Malin Baryard-Johnsson får ta rollen som lagets extramamma.

– Det är ju inte helt allt på plats i det här gänget alltid. Jag hart två söner där hemma som man måste ha koll på, det är ungefär som hemma här, säger hon.

Se hela inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer