Fredricson efter guldet: ”Känns väldigt stort”

Uppdaterad
Publicerad

Målet var EM-guld. Resultatet blev EM-guld. Peder Fredricson och All In blev därmed den andre svensken genom tiderna jämte Rolf-Göran Bengtsson att vinna ett individuellt EM-guld.

– Wow, det känns helt otroligt. Underbart, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Han hade råd med ett nedslag i den sista rundan för att ta hem guldet. I den sista trekombinationen kom också ett nedslag – men Fredricson och All In stod pall för trycket och tog EM-guld tillammans.

– Det här är över alla drömmar som jag haft. Det känns väldigt stort. Det känns väldigt bra av många anledningar. Det är så många, inklusive mig, som har jobbat så hårt för det här målet i många år, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

– Mina ansträngningar i år har gett utdelning, och det är jag jätteglad för. Att dessutom få ta guldet på hemmaplan känns helt otroligt. Att gå ut sist och och gå i mål och vinna är en obeskrivlig känsla.

Fredricson tog silver under OS i Rio, nu blev det guld. Vilket var målet.

– Jag visste att det skulle vara mycket press, men jag var väl förberedd. Jag är så glad att det lyckades, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Känslorna över insatsen All In stod för var stora.

– Det är en fantastisk häst på alla sätt. Att ha en häst som All In är fantastiskt, säger Peder Fredricson.

Hur ska du fira detta?

– Vet inte, har inte kommit så långt än. Just nu är jag bara glad att den hänger där, säger han och syftar på guldmedaljen runt halsen.

För guldet får Peder Fredricson 108 000 euro, vilket motsvarar en miljon svenska kronor.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.