Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Fredricson GP-vinnare efter hundradelskamp med Baryard Johnsson

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredericson vann GP-klassen under Jönköping Horse Show för andra året i rad, segern kom efter hundradelskamp med Malin Baryard Johnsson.

– Det var ett bra startfält idag och det var en snabb omhoppning så det var inte helt lätt att ta första platsen, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Fredricson och Catch Me Not S var ett av 10 felfria ekipage i grundomgången i Grand Prix-klassen över 1,50 hinder i Jönköping. Men världsnian fick verkligen kämpa för segern.

Stephanie Holmén satte tidigt press på konkurrenterna i omhoppningen efter en superrunda med Flip´s Little Sparrow. Holmén red tajt och valde snäva svängar och tiden såg väldigt stark ut, men ledning blev kortvarig.

Peder Fredricson och Catch Me Not S bjöd också på en kanonrunda i omhoppningen och var felfria och tillslut dryga sekunden snabbare än Holmén.

– Jag såg hennes ritt och hon fick en flygande start och jag tänkte att det kankse blir svårt att ta för ”Sparven” är också väldigt snabb när hon får till det. Jag tror jag tog tiden på näst sista hindret för jag chansade lite och vände upp snävt.

Snabb omhoppning

Fredricson var dock pressad in i det sista. Malin Baryard Johnson och Harley Davidson satsade allt, felfria på nytt men tillslut 31 hundradelar bakom Fredricson som nervöst följde Malins ritt.

– Ja det är klart, det är en viss skillnad och vinna och att komma tvåa, så lite nervös var jag allt, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Peder Fredricson försvarar därmed sin seger från ifjol och totalt är det fjärde gången han vinner Grand Prix-klassen i Jönköping.

– Man går alltid in med lite press för att det är en riktig tävling och man vet att man har en häst som kan vinna. Då vill man ju inte ge bort någonting av att man själv gör ett misstag. Så lite press måste man ha för att hålla nivån på sin ridning uppe, berättar Peder efter segern.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Baryard Johnsson nöjd tvåa

– Jag är jätte, jättenöjd. Det blev en snabb omhoppning, det var nära men en andra plats är fantastiskt och hästen hoppade super, så jag är jätteglad.

– Jag såg det mesta av Peders ritt och visste vad jag var tvungen att göra och det räckte nästan i alla fall, säger Malin Baryard Johnsson till SVT Sport.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.