Fredricson hyllas efter segern i laghoppningen: ”Suveränt”

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson och Edwina Tops-Alexander tog hem lagtävlingen under Global Champions League i St Tropez, Frankrike. Men det var med minsta möjliga marginal.

– Om jag ska vara ärlig trodde jag faktiskt att vi skulle bli tvåa. Men det var vår dag idag och vi hade lite tur, säger Fredricson i segerintervjun.

Peder Fredricson, 49, kom till start med All In, hästen han vann EM-guld tillsammans med i Göteborg 2017.

Guldhästen, som Fredricson matchar mot OS, har tävlats sparsamt den senaste tiden. I april gjorde valacken tävlingscomeback efter ett uppehåll på drygt ett och ett halvt år.

Dagens 1.60-hoppning var All Ins största klass på länge.

Fredricsons lag, Valkenswaard United, låg tvåa bakom Shanghai Swans efter torsdagens första runda.

Fredricson och All In inledde för sitt lag, de hade ett nedslag, men imponerade på SVT Sports expert Lotta Björe.

– Suveränt fin hoppning, konstaterar Björe.

– Skönt att se att de snart är tillbaka i riktigt, riktigt gammal god fin form. Det var ju inte glasklart att han (All In) skulle komma tillbaka inom den här tiden.

Även Edwina Tops-Alexander hade ett nedslag – trots det tog laget hem segern.

Men det var med minsta möjliga marginal. Precis som Shanghai Swans hade de totalt två nedslag – men de var 2,56 sekunder snabbare.

– Om jag ska vara ärlig trodde jag faktiskt att vi skulle bli tvåa. Men det var vår dag idag och vi hade lite tur, säger Fredricson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.