Fredricson inför VC-premiären med Christian K: ”Spännande upplevelse”

Uppdaterad
Publicerad

Regerande Europamästaren Peder Fredricson och Douglas Lindelöw är bägge redo för att i morgon inleda jakten på världscuppoäng i säsongspremiären i Oslo.

– Det ska bli spännande. Startfältet är väldigt bra, bättre än någonsin tror jag, vilket är roligt, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Världscupdeltävlingen i Oslo är den första av totalt 13 kval i den västeuropeiska ligan innan den stora finalen i Paris i april nästa år. Flera av världsekipagen gör sin första inomhustävling för säsongen i Oslo, däribland Peder Fredricson och hans Christian K.

– Jag hoppar ju Christian i morgon och det ska bli en spännande upplevelse. Jag har inte hoppat med honom inomhus så mycket för jag har bara haft honom drygt ett år och det har varit mest utomhustävlingar, säger Fredricson till SVT Sport.

Gör det att din plan är annorlunda?

– Nej, planen är den samma men sedan gäller det bara att hålla den också. Det är det som är kruxet, säger Fredricson.

Douglas Lindelöw satsade ifjol på världscupen och siktar nu igen mot världscupfinalen i vår.

– Världscupen har alltid sin plats på önskelistan, det är fantastiskt kul och jättefina tävlingar, säger Lindelöw som i morgon tävlar med sin förstahäst Zacramento.

Världscuppremiären sänds i SVT klockan 14.00 på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.