Peder Fredricson sexa i världscupen

Uppdaterad
Publicerad

Peder Fredricson nådde längst av svenskarna i världscupen. Med All In tillbaka på världscupbanan blev det en sjätteplats.– Han har gått super här, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

Nollorna trillade in i värlscupshoppningen i Olympia, London. Hela 18 ekipage gjorde upp i omhoppningen. Där fanns både Malin Baryard Johnsson, Peder Fredricson och Henrik von Eckermann.

Malin Baryard Johnsson satte press på det övriga startfältet när hon fick till en både felfri och snabb runda med Indiana.

Ledningen höll dock inte i sig länge, flera snabba ekipage bättrade på tiden.

Ville få bra avslutning

Peder Fredricson och All In var visserligen felfria och snabba, men ekipaget rådde ändå inte på William Whitakers ledartid. De slutade sexa.

– När det är så här många till omhoppning är det svårt att hitta gränsen och ha hundradelarna rätt. Det är extremt små marginaler, säger Peder Fredricson till SVT Sport.

– Det är ändå nästan ett år sedan vi hoppade omhoppning inomhus. Vi är precis på väg igång och jag ville hellre att vi fick en bra avslutning på året än att chansa och riskera allt.

Baryard Johnsson blev åtta och Henrik von Eckermann och Mary Lou, med fyra fel i omhoppningen, tolva.

Fler världscuppoäng

Alla tre svenskar får därmed världscuppoäng med sig från London. Peder Fredricson är nu femma på världscuprankingen, med 40 poäng. Det ser därmed ljust ut för Fredricson att nå finalen i Göteborg i april.

– Jag har inte riktigt spekulerat i det. De brukar säga 40 poäng, men vi får se om jag behöver lite mer. Det ska nog inte vara omöjligt i alla fall, jag har tre världscuper till inplanerade, säger Fredricson.

Se Fredricsons omhoppning i spelaren ovan.

William Whitakers vinnarrunda:

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.