Peder Fredricson har skadat ett finger inför helgens tävling i Jönköping. Foto: Instagram/Bildbyrån

Fredricson till sjukhus med skadat finger

Uppdaterad
Publicerad

Europamästaren Peder Fredricson ska under veckoslutet delta i Elmia Scandinavian Horse Show i Jönköping – guldhästen All Ins comeback efter sommarens triumf. Men idag tvingades svensken uppsöka sjukhus med ett skadat finger.

– Det är ingen fara, jag drog av en liten sena bara, säger Fredricson till SVT Sport.

Peder Fredricson la under tisdagen ut en bild på sitt Instagramkonto, där han var på sjukhus med ett skadat långfinger på höger hand.

finger

”Äsch varför så dramatiskt”, kommenterade bland andra frun Lisen Bratt Fredricson.

Inget allvarligt

Och för SVT Sport berättar Europamästaren efter läkarbesöket att skadan inte är allvarlig – han ska kunna tävla i Jönköping.

– Det är ingen fara, jag drog av en liten sena bara. Fingret går inte att hålla rakt, jag får ha en skena på någon månad.

– Jag kommer att tävla.

Comeback för All In

På söndag rids finalen i prestigefyllda Volkswagen Grand Prix, en tävling som Peder Fredricson vunnit två år i rad – en gång tillsammans med All In. Och det är just i Jönköping som guldhästen från sommarens EM gör tävlingscomeback. Första starten blir i en lägre klass under torsdagen.

– Han kändes bra hemma, jag hoppade honom lite idag – det kändes bra, säger Fredricson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.