• Viktigt meddelande:

    Till allmänheten i Lekeberg i Örebro län: Det kommunala dricksvattnet i Fjugesta, Gropen och Kvistbro kan vara förorenat och bör kokas före förtäring. Läs mer

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Isabell Werths guldritt Foto: Bildbyrån

Kittel bäste svensk när Werth försvarade guldet

Publicerad

Alla fyra svenska ryttare kom till start i Grand Prix Special när de första individuella EM-medaljerna delades ut.
Men mot tyskarna fanns inget att sätta emot och dressyrens drottning Isabell Werth försvarade sin titel från föregående år.

Danskan Cathrine Dufour och Atterugaards Cassidy tog nytt personbästa på 81,377 procent och fick rejäl medaljvittring.

Men sedan kom de urstarka tyskarna. Först Dorothee Schneider/Showtime som imponerade stort och samlade ihop 85,456 procent.

Regerande mästaren Isabell Werth ville dock inte släppa ifrån sig titeln. Hon och Bella Rose red ihop ett nytt personligt rekord på 86,520 och tog därmed hand om guldet igen.

– Det var hårt arbete i dag. Dorothee var på 85 procent, jag kunde inte göra ett enda misstag. Bella var helt fantastisk. Piaffen och passagen kändes helt otrolig, det känns inte som att något kan bli bättre, säger hon.

– Det är den bästa dagen i mitt ryttarliv. Jag är så lycklig, det är den första individuella medaljen. Det är väldigt känslosamt, säger Dorothee Schneider till SVT Sport.

Patrik Kittel: ”Svårt därinne”

För svensk del var Patrik Kittel starkast av de svenska ryttarna. Efter en miss i bytena, som alla svenskar gjorde, landade procenten på 77,052 för svensken och Well Done de la Roche. De slutade elva.

– Hon var verkligen jättefin. Det var svårt där inne, musiken var ganska låg och man hörde många prata. Det var svårt för koncentrationen, man hörde hur alla pratade. Det tog mig lite på surprise, säger Patrik Kittel till SVT.

– Vi hade ett helt annat lyse i Grand Prixen. Det är väldigt mörkt, väldigt högt och mycket folk. Det ska hon klara och det kommer hon att göra men det blir olika differenser i det hela.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Patrik Kittel efter Grand Prix Special

Juliette Ramel blev näst bäst av svenskarna på 76,003 procent och en tolfeplats.

– Missen i ettorna var retlig, annars är jag väldigt nöjd med ritten, säger hon till SVT Sport.

Therese Nilshagen och Dante Weltino var uppe över 80 procent men poängen sjönk efter en ojämn piaff och en miss i bytena. Procenten landade på 75,365 och det blev en 14:e plats.

Antonia Ramel på Brother de Jeu kom på plats 19 med 73,435 procent.

Se Isabell Werths guldritt i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer