Foto: Grafik, SVT

GUIDE: Så ser du VC-finalerna i ridsport i SVT

Uppdaterad
Publicerad

Tre svenska ekipage tävlar i VC-finalerna i hoppning och dressyr i Paris 10-15 april. Dressyrstjärnan Tinne Vilhelmson Silfvén tvingades lämna återbud eftersom finalhästen Paridon Magi blev sjuk. Du ser tävlingarna direkt i SVT.

Lördag 14 april

13.50-17.30 Dressyr, final II Grand Prix Kür SVT1/SVT Play

Söndag 15 april

13.50-15.20 SVT1/SVT Play  Hoppning, final III – omgång 1   

16.30-17.30  SVT2/SVT Play  Hoppning, final III – omgång 2

17.30-17.55 SVT1/SVT Play

16.30-17.55 SVT Play Hoppning, final III – omgång 2

Kommentator: Maria Wallberg
Experter: Lotta Björe (hoppning) Gunilla Byström (dressyr)
Reporter: Malin Larsson

Så har svenskarna lyckats tidigare


Henrik von Ekermann och Mary Lou (hoppning)
Douglas Lindelöw och Zacramento (hoppning)
Patrik Kittel och Deja (dressyr)

Patrik Kittel blir enda svenska dressyrryttare i finalen, sedan Tinne Vilhelmson Silfvén tvingats till ett sent återbud. Hennes Paridon Magi insjuknade i en muskelsjukdom dagen före avresan till Frankrike och ingen ersättare sätts in. Reglerna säger att det är ekipaget som kvalificerat sig till finalen som också måste tävla där. Vilhelmson Sifvén skulle i Paris ha gjort sin åttonde VC-final.

Finalfakta:
Hoppryttaren McLain Ward, USA, och dressyrryttaren Isabell Werth, Tyskland, är titelhållare. Henrik von Eckermann och Mary Lou kom trea i fjolårets final i Omaha, USA, och siktar på pallen i Paris.

Dressyrfinalen består av Grand Prix, det obligatoriska programmet, och en Grand Prix Kür, det fria programmet till musik, som är den avgörande finalen. Hoppfinalen rids över fyra dagar i tre omgångar. Ryttarna tar inte med sig poäng från kvaltävlingarna, alla startar på noll fel i finalen.

Startlista hoppning (extern länk)
Startlista dressyr (extern länk)

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer