Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Henrik von Eckermann berätta om fallet Foto: SVT

Henrik von Eckermann berättar om fallet: ”Ett skräckmoment”

Uppdaterad
Publicerad

Det var för knappt tre veckor sedans om Henrik von Eckermann kastades av sin häst Calizi på världscuptävlingen i franska Bordeaux. Nu berättar han om upplevelsen.

– Det blir ett skräckmoment då det händer, säger han till SVT Sport.

Hör von Eckermann berätta om fallet – och se det – i spelaren ovan.

Både världsettan Henrik von Eckermann och hästan Calizi klarade sig bra .

– Jag är inte så ung längre så jag fick lite känningar några dagar, men inga större grejer. Det är inga problem. Calizi har känts jättebra och hon är med här och jag hoppas vi ska kunna prestera lite bättre, säger han.

Henrik von Eckermann berättar att säkerhet är något man alltid tänker på.

– Man försöker alltid vara ett steg före. När det väl händer är det inte mycket man kan göra. Man är med hästarna hela dagen, man känner hästarna, hur de är och hur de reagerar. Den ena hästen är rädd för en traktor, den andra kanske för en plastpåse. Det gäller att se farorna innan de kommer och att man är fokuserad på det man gör med hästen, säger han.

Incidenten i Bordeaux har ändå inte satt några spår.

– Det går inte att gå runt och tänka på det. Alla som håller på med det här vet att det inte är ofarligt. Det kan hända olyckor och det händer olyckor hela tiden. Det går inte att tänka på det för då blir det farligt. Hästen känner om du är spänd eller vad det nu är. Du måste ge förtroende till hästen, den får inte känna att du är osäker.

Henrik von Eckermann är med i Göteborg Horse Show som sänds i SVT från och med fredag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.