Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se ritten som säkrade titeln för Henrik von Eckermann och King Edward Foto: Björn Larsson Rosvall/TT/TT

Henrik von Eckermann gick felfritt och vann världscupfinalen i Riyadh: ”Skulle vilja glädjas mer”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik von Eckermann på King Edvard försvarade titeln och vann världscupfinalen i hoppning i Riyadh. Han gick felfritt vid alla fem tävlingarna på sin väg till vinsten.

– Det var en riktig thriller i dag. Jag fick betala priset för omhoppningen i fredags. Jag kanske överdrev lite till det sista hindret men jag hade fått nog av andraplatser från andra tävlingar, då jag varit för försiktig, och ville inte bli det igen, säger von Eckermann i SVT:s sändning.

Det har varit högklassig underhållning från von Eckermann och Peder Fredricson och det har tagit både fysiskt och mentalt.

Ramlade av på uppvärmningen

– Om jag ska vara ärlig är jag så tom och tömd. Det är som om någon dragit ur en tapp och tömt mig på alla känslor som jag varit tvungen att stänga in hos mig själv för att behålla fokuset och är glad att det är över. Jag skulle vilja glädjas mer, medger von Eckermann som även berättade att han ramlade av King Edward under framhoppningen, ”blev lite kaos”.

Det stod ännu en nolla efter von Eckermanns namn i resultatlistan efter att von Eckermann svarade för den anmärkningsvärda bedriften att inte riva ett enda hinder under hela tävlingen i Saudiarabien som inleddes i onsdags.

Peder Fredricson på Catch me not S gick ut tredje sist och ledde med sex fel när han gick i mål och hade då säkrat en pallplats. Direkt efter tog fransmannen Julien Epaillard över ledningen och red i mål på fyra fel.

”Henrik och King Edward är en extrakraft”

– Jag är så stolt över Catch me not och han har varit så bra hela veckan. Att ha en sådan häst betyder allt för mig, säger Fredricson.

Det ser bra ut för Sverige inför OS, där tre ryttare ska tas ut och ett lagguld ska försvaras.

– Var man än tävlar och har Henrik och King Edward med sig är det som att ha en extrakraft med sig. Var vi än tävlar vill vi ha Henrik med oss, säger Fredricson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.